Onze visie


Stal Amstelhoeve
heeft het welzijn van de paarden hoog in het vaandel staan.  Al jarenlang zorgt een vaste groep mensen voor de paarden.  Zij zien het ook gelijk als het paard een dag anders is dan normaal. Uw paard is dus in goede handen. Vragen of wensen worden gelijk afgehandeld. U kunt rekenen op een bijzonder hoge mate van flexibiliteit binnen de diensten die geboden worden. Dekens op of af, beenbescherming al dan niet, dagje extra de molen of nog eens in de paddock omdat de dag voor u anders loopt dan u had verwacht... U hoeft maar te bellen en het wordt voor u geregeld. Als het personeel op stal al weg is kunt u ook op het mededelingsbord aangeven als u iets wilt veranderen voor uw paard of pony. Hier wordt elke ochtend naar gekeken en meteen aangepast.

Ruime paddocks en weidegang dragen bij aan het welzijn van uw paard of pony.

Het ruwvoer is van goede kwaliteit en wordt zo ruim verstrekt als u dat wenst. Dit wordt aangevuld met krachtvoer in door u vastgestelde hoeveelheden. De stal biedt brok en een granenmengsel aan. Wilt u liever uw eigen voer geven? Dat is geen probleem, u zet de bakjes met uw eigen voer voor de box klaar en het personeel zorgt ervoor dat uw paard het krijgt. Helemaal nieuw in deze regio is de Hit Actief Stal.  In dit concept wordt voldaan aan alle natuurlijke behoeften van het paard.

Binnen deze pensionstal voelt iedere ruiter, jonger of ouder, zich welkom.

Spring- en dressuurruiters hebben verschillende mogelijkheden om hun training te verwezenlijken. De binnenbaan is voorzien van een Agterbergbodem en spiegels. Er zijn diverse goede gediplomeerde instructeurs op stal aanwezig, maar ook instructeurs van buiten de stal zijn welkom, mits in het bezit van een diploma, Deurne of de ORUN.

Buiten staan hindernissen opgesteld in de ruime springtuin. Deze leent zich voor training, maar ook voor de recreatieruiter die het paard even lekker de benen wil laten strekken.

Ongeveer 10 minuten stappen van de stal ligt de Ouderkerkerplas. Hier begint een uitgebreid net van ruiterpaden waar de recreatieruiter urenlang kan genieten van de natuur.

Gelukkig zijn we in 2015 weer begonnen met spring en dressuurwedstrijden van de KNHS. De rijvereniging RV SPA verzorgt op ons terrein deze wedstrijden. Op dit moment zijn er alleen paarden die de wedstrijden rijden, maar misschien in de toekomst gaan zij ook wedstrijden organiseren voor de ponyruiters.

Tenslotte voor de hondenliefhebbers: honden zijn welkom op stal. Ze moeten wel aangelijnd blijven op het terrein. Er moet op ze gelet worden zodat ze geen overlast kunnen veroorzaken, dit in verband met de veiligheid van de ruiters en paarden.


 


 

Stal Amstelhoeve © 2014  |  Contact