Hit Actief Stal

Het idee voor de Hit Actief Stal komt van oorsprong uit Duitsland. De stal voorziet de paarden in hun natuurlijke behoeften. Een paard leeft in de natuurlijke situatie in een groep. Daarin voelt hij zich veilig. Paarden zijn heel sociale dieren. In de groep maken paarden zelf voldoende lichamelijk contact met soortgenoten.

Paarden in de natuur lopen gemiddeld 16 kilometer op een dag, voornamelijk op zoek naar voer en water. Om dit te motiveren werkt een Hit Actief Stal met voerstations en een drinkwaterstation, allemaal ver genoeg uit elkaar gelegen om het wandelen te stimuleren. De totale oppervlakte van de stal bedraagt... 

De stal is voorzien van ruime schuilmogelijkheden, zodat ook de paarden die lager in de rangorde staan kunnen schuilen en slapen. Het hooistation gaat iedere twee uur open gedurende een half uur. Paarden kennen geen rusttijd in de nacht. In de natuur eten ze het hele etmaal door. Aan die behoeft wordt in de Hit Actief Stal voldaan.

 


  
Een gedeelte van de stal is verhard, een ander gedeelte bestaat uit zandbodem. In de zomermaanden lopen de paarden vanuit de Hit Actief Stal het land op. Er wordt selectief gekeken naar de paarden die in de groep komen. De groep bestaat uit vriendelijke, goed gesocialiseerde, paarden. Nieuwe paarden komen eerst afgescheiden te staan in een wengedeelte. De afscheiding is zo geconstrueerd dat de paarden elkaar kunnen besnuffelen. Verder lichamelijk contact is op dat moment nog niet mogelijk. Als het duidelijk is dat de groep en de nieuweling elkaar hebben leren kennen, gaat het nieuwe paard de groep in. Dit verloopt daardoor moeiteloos.


Door het unieke karakter van de Hit Actief Stal is het ook een uitkomst voor paardeneigenaren die door omstandigheden niet iedere dag naar hun paard kunnen komen. De stal wordt regelmatig in de gaten gehouden door het stalpersoneel, er is dus toezicht op uw paard aanwezig.
 
 

Stal Amstelhoeve © 2014  |  Contact